пʼятниця, 06 травня 2011 06:45

Тимошенко прийшла із Власенком

Лідер "Батьківщини" 50-річна Юлія Тимошенко хоче змінити адвоката. Вона відмовилася від послуг Богдана Ференца. Тепер її захисником буде нардеп-"бютівець" Сергій Власенко. Мовляв, є знавцем у газовій галузі. З ним приходила на допит у Генпрокуратуру у вівторок та середу.

Слідчий Генпрокуратури, який веде справу, не допускає Сергія Власенка до матеріалів, стверджує колишній прем'єр.

— Подала скаргу на ім'я заступника генпрокурора Кузьміна щодо цього. Власенко має статус народного депутата, але це не перешкоджає можливості бути захисником у справі. Можу запросити не тільки адвоката, а й захисника, який не обов'язково є адвокатом, отримуючи за це винагороду.

Натомість Генпрокуратура розповсюдила заяву, що Юлія Тимошенко зриває заплановані слідчі дії.

— У разі подальшого невиконання Тимошенко процесуальних рішень слідчого, Генпрокуратура вимушена буде звернутися до суду для зміни їй запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, — йдеться у заяві. — Відмовившись від послуг адвоката Ференца та будучи повідомленою про необхідність явки до слідчого з іншим, обраним нею захисником, Тимошенко з'явилася без захисника. Знала, що Власенко як народний депутат, не може займатися адвокатською діяльністю. Якщо Тимошенко не обере адвоката, слідчий призначить безоплатного для неї захисника за державний рахунок з більш ніж 28 тисяч адвокатів, зареєстрованих в Україні.

У середу Юлія Тимошенко сказала, що слідчий не має відношення до цієї заяви й назвала її підробленою. Проте за кілька годин слідчий підтвердив, що заборонив Власенку бути захисником Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко прийшла із Власенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі