вівторок, 11 червня 2013 07:15

Тигрюля втретє стала матір'ю

У Ялтинському зоопарку "Казка" бенгальська тигриця Тигрюля втретє стала матір'ю — привела трьох дитинчат. Її п'ять років тому подарувала звіринцю тодішня прем'єр Юлія Тимошенко.

— Тигриця унікальна, — каже російською директор "Казки" Олег Зубков, 45 років. — Бенгальських тигрів у світі лише 136. Щойно ми отримали такий подарунок, почали шукати кавалера. Такого ж білого тигра знайшли у Франції.

У Тигрюлі та Патріса в зоопарку окремий вольєр. Робітники називають їх Юлею і Сашею, на честь чоловіка Юлії Володимирівни.

— Тигриця досі двічі приводила двійню і трійню, — продовжує Зубков. — Це велика рідкість, щоб бенгальські тигри розмножувалися в неволі. З попередніх приплодів вижило тільки одне дитинча — Сніжок. Він зараз у нас, згодом перевеземо його у парк левів Тайган.

Працівники намагаються не турбувати породіллю.

— Годує тигренят сама, — додає директор.

У травні в звіринці двійня народилася у самиці котячого лемура. Також у сліпої левиці Стрекози й амурської тигриці. Керівництво зоопарку з такого приводу вирішило провести акцію. 30 червня вхід для всіх близнюків буде безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Тигрюля втретє стала матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі