четвер, 18 грудня 2008 17:49

Тигриця Ата народила трьох доньок і сина

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Двомісячні тигренята разом із матір’ю Атою гуляють у харківському звіринці
Двомісячні тигренята разом із матір’ю Атою гуляють у харківському звіринці

У родині уссурійських тигрів у Харківському зоопарку народилося четверо малюків.

— Три донечки й синочок. Отримати одразу чотирьох — то велика рідкість. У природі загалом залишилося приблизно 50 пар уссурійських тигрів, які можуть давати потомство, — каже Віктор Шевель, завідувач відділом хижаків Харківського звіринця.

Смугасті "кошенята" народилися два місяці тому. Та працівники зоопарку увесь цей час приховували від людей і тигренят і навіть звістку про їхнє народження. Доки не зробили всі необхідні щеплення.

Нині тигренята постійно перебувають із матір"ю, тигрицею Атою. Вона вже виводить малюків погуляти у відкритий вольєр. Годує молоком, потроху привчає до яловичини. Батька Амбу до малюків не підпускають. Кажуть, агресивний хижак може їм зашкодити.

Трьох маленьких тигриць уже назвали — Вірою, Надією та Любов"ю. А малюка-тигра — Глібом. За два роки вони переїдуть до одного з європейських звіринців. Харківський зоопарк бере участь у європейській програмі обміну тваринами, а тому віддає й отримує тварин безкоштовно.

— Приміром, завдяки такому обміну ми абсолютно безкоштовно отримали слона Ауна з Ємену, — каже директор зоопарку Олексій Григор"єв. — А самі теж ділилися малюками левів.

Зараз ви читаєте новину «Тигриця Ата народила трьох доньок і сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі