вівторок, 23 січня 2018 07:10

Тетяна Терен звільнилася з посади директора Інституту книги

Директор Інституту книги 31-річна Тетяна Терен написала заяву на звільнення. Посаду обіймала з липня 2017-го.

— Жоден із задумів і проектів ми не змогли внести в бюджетний запит, — розповідає Тетяна Терен. — Дуже швидко я побачила, що чекає на Інститут у найближчі півроку. Це безкінечні реєстраційні процедури й підготовка всієї внутрішньої кадрової, юридичної та бухгалтерської документації. Вибивання і ремонт приміщення. Пошук працівників на мінімальні оклади. Вироблення нових положень державних програм. Закупівля техніки та меблів, вибивання нових зарплат і десь у проміжках — зробити бодай щось важливе.

Терен розкритикувала урядову програму підтримки видавництв "Українська книга":

– 125,7 мільйона гривень виділили без попередньо продуманої стратегії.

— Журналістці Тетяні Терен треба було бути другим директором Інституту книги, — каже політолог Остап Кривдик, 38 років. — А першим мав би стати досвідчений бюрократ і господарник, який би взяв на себе сізіфову працю створення інституції. А потім він мав би бути її заступником. Цей досвід варто передати наступному поколінню тих, у кого ще є енергія пробивати лобом стіни.

— В Україні ніяк не можуть реформувати радянську систему функціонування державного апарату, — говорить кінорежисер 46-річна Лариса Артюгіна. — Досвід Тетяни Терен — доказ цьому. Без ліквідації системи українських радянських міністерств та створення європейської системи управління нічого доброго не станеться.

Інститут книги — державна установа, що має підтримувати книговидання, популяризувати читання, стимулювати іноземних перекладачів просувати українську літературу у світі.

Найближчим часом мають оголосити новий конкурс на посаду директора Інституту книги.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Терен звільнилася з посади директора Інституту книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі