пʼятниця, 04 грудня 2009 08:44

Суддя Ткаченко проводить 15 слухань щодня

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Тальнівському районному суді на Черкащині з чотирьох суддів залишився тільки голова Олександр Ткаченко, 51 рік. У двох закінчився термін повноважень. Третій понад два тижні перебуває на лікарняному.

— В однієї судді рік і сім місяців не було повноважень, у другого — два місяці, — говорить Ткаченко. — І Верховна Рада геть не думає шось там затверджувати.

Щодня голова суду проводить до 15 слухань.

— Я під вечір забуваю, як мене звати, — скаржиться Олександр Миколайович. На його робочому столі лежать стоси поданих на розгляд документів.

За законом суддя має розглянути цивільну справу за два місяці. Ткаченко зауважує, що за такого обсягу роботи, це неможливо.

— Люди приходять і питають: "А коли буде моя справа?". Я кажу: "Може, у квітні, а може, в листопаді слідуючого року". Просто фізично не встигаю. І це впливає на якість розгляду справи. Мені вивчати справу майже нема коли. Починаю засідання і лише тоді її читаю.

Про цю ситуацію Олександр Ткаченко повідомив у Верховну Раду. Чи будуть невдовзі призначені нові судді, не знає.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Ткаченко проводить 15 слухань щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі