четвер, 07 березня 2013 05:00

Суд позбавив мандата третього депутата

Опозиційні депутати вдруге цього року заблокували трибуну Верховної Ради. У вівторок вимагали від спікера Володимира Рибака відкликати позов до Вищого адмінсуду щодо позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка з "Батьківщини".

Власенко суміщає роботу в Раді та адвокатську практику, пояснює спікер. Це протизаконно. Натомість Власенко запевняє, що відмовився від адвокатського свідоцтва. Звернення до суду називає політичним переслідуванням.

Опозиція вважає, що влада прискіпується до депутатів, щоб їх залякати і тримати в покорі. "Ударівець" Віталій Кличко пожартував, що і його можуть "притягнути" — бо має чинну спортивну ліцензію боксера.

Власенко — винен, переконаний екс-нардеп 48-річний Тарас Чорновіл:

— Опозиціонери надто самовпевнено думають, що виборці схвалять їхню персональну війну за Власенка, який відзначився в багатьох скандалах. І владі ця ситуація вигідна, бо можна уникати вирішення кардинально важливих питань. Зокрема, щодо зовнішнього вектору на Євросоюз чи Москву.

Суд почав розглядати справу Власенка у вівторок. Того ж дня позбавив мандата "регіонала" Андрія Веревського. А кілька тижнів тому позафракційних мажоритарників Павла Балогу та Олександра Домбровського.

Опозиціонери нарахували в Партії регіонів 37 "сумісників". Зокрема, тих, які мають свідоцтва адвокатів.

Зараз ви читаєте новину «Суд позбавив мандата третього депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі