четвер, 28 січня 2010 07:40

Студентів каратимуть штрафами

Студентів Кіровоградського медичного коледжу ім. Мухіна з 20 січня штрафуватимуть. Платити треба буде за пропущені без поважних причин заняття з клінічних дисциплін.

— Уявіть: лікує вас медсестра, яка пропускала заняття і нічого не навчилася. Навряд чи хто побажає, аби такий медпрацівник робив укол, ставив крапельницю, — пояснює Василь Шевчук, заступник директора коледжу. — Виховне покарання запровадили, аби змусити студентів не пропускати занять без поважних причин.

Прогульник писатиме пояснення, керівництво розгляне його, прийме рішення про штраф. Студент сплатить у бухгалтерію 12 грн. Після цього учня допустять до відпрацювання пропущеного.

— Незрозуміло, як визначатимуть поважність причини пропуску, — каже другокурсниця 18-річна Оксана.Була в батьків, виїхала до Кіровограда з райцентру автобусом. Він у дорозі обламався, не була в понеділок на заняттях. Виходить, тепер плати 36 гривень?

Батьки пояснюють нововведення тим, що в коледжі начебто була пожежа. Тепер керівництву потрібні гроші на ремонт.

— Нічого подібного, — заперечує Василь Шевчук. — То була не пожежа, а невелике задимлення. Студент кинув у туалеті недопалок в урну, загорівся папір. Це не завдало шкоди приміщенню. Провітрили туалет і все.

Із наказом ознайомлені викладачі й студенти. Від 20 січня покарання ще не застосовували. У коледжі 885 студентів, приблизно порівну на державній і платній формах.

Зараз ви читаєте новину «Студентів каратимуть штрафами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі