середа, 27 травня 2009 16:45

Студентки протестували проти секс-туризму
5

Студентка-журналістка Олександра Тімоніна (праворуч) приїхала у Київ із Полтави. Із однокурсницею Інною Шевченко (у центрі) вона вперше бере участь в акції жіночого руху “Фемен”
Фото: фото: Євген КОЛЕСНИК
Студентки київських університетів танцюють у фонтані на столичному майдані незалежності, вигукуючи: ”Ми дівчата хороші, ми не продамося ні за які гроші!”
Хлопці з балету “Любовники” демонструють сцени насильства: кидають дівчат додолу у фонтані, нібито копають ногами
Студентка столичного Інституту технологій і дизайну обтягнула тіло прозорими білими панчохами
Другокурсниця інституту філології Національного університету імені Тараса Шевченка 19-річна Анастасія у вільний час працює моделлю. На майдан незалежності вона прийшла в сукні з поролону, яку пошила її подруга-дизайнерка

— Насмітите у фонтан — самі прибиратимете! — двірничка 56-річна Оксана Притула гримає на дівчат, які залізли у фонтан на столичному майдані Незалежності. 22 травня активістки жіночого руху "Фемен" улаштували акцію "Україна — не бордель!". У спідній білизні та купальниках на головну площу столиці вийшли понад 70 студенток.

— Знайшли моду в фонтанах купатися! — не вгамовується двірничка. — Торік туди полізли, бо, бачиш-но, їм воду в гуртожитках виключили (9 червня 2008 року "Фемен" організовував акцію "Немає води в крані — миюся на Майдані!". — "ГПУ"). Мило і шампунь у фонтан не кидайте, бо каналізація заб"ється. Завтра будемо його чистити годин дванадцять.

Дівчата обіцяють не виливати у воду мийні засоби.

— Нема місця, мусимо танцювати у фонтанах, — киянка Ірина, 22 роки, показує  рукою на сцену, яку спорудили біля монумента Незалежності. Вона в рожевому купальнику й вінку зі стрічками. На руці бірка з написом "40 євро". — Проституція в Україні здешевшала. За годину сексу клієнт-іноземець платить 40 євро, а раніше віддавав 60. У європейських країнах за інтимні послуги платять учетверо дорожче.

Ірина виймає з сумки чорний маркер. Подрузі Світлані пише на руках "Я не товар", "Україна — не бордель". До них підходять двоє турків. Розмовляють англійською.

— Пояснюю їм, що українські дівчата не проститутки, а вони тільки сміються, — обурюється Ірина. — Кажуть: українки не секс-рабині, а богині. Чого, питаю, ви тих богинь купуєте на годину і робите з ними що хочете? Один відповідає вже російською: "Пошли со мной, покажу тебе, что такое бордель". Понаїжджали дівчат совращать.

Студентка Олександра Тімоніна, 19 років, у чорному купальнику. На стегнах зав"язала вишитого рушника. Коли вскочила у фонтан, рушник зісковзнув. Шукає його у воді, знаходить.

— Ми за те, щоби в Україні збільшили покарання за сутенерство, — викручує мокрого рушника і передає його подрузі. — Чоловікам за цей злочин дають умовний термін. Ми пропонуємо депортувати іноземців, яких затримали за секс-туризм, і заборонити їм в"їзд до країни.

Учасниці балету "Любовники" прийшли на Майдан підтримати "Фемен". Теж заскакують танцювати у фонтан. Спочатку хлопці вдають, що знущаються з дівчат: кидають їх додолу, нібито копають ногами, перевертають зі спини на живіт, поливають із відра водою. Дівчата проте спинаються на ноги і вмить валять на землю чоловічу частину колективу. Стрибають над ними, розривають їм майки, заливають водою. Дві туркменки серед глядачів опускають очі.

— Если б у нас девушка вышла на площадь в комбинации, ее бы в тюрьму посадили! — затуляють обличчя паранджею. — Если бы до этого муж или отец не убил.

Зараз ви читаєте новину «Студентки протестували проти секс-туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі