пʼятниця, 30 грудня 2016 06:10

Спецпризначенці постріляли оперативників й охоронців

У селі Княжичі Броварського району на Київщині в ніч проти 4 грудня спецпризначенці поліції постріляли оперативників та інспекторів державної охорони. Загинули п'ять чоловік — 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, 31-річний Віталій Валецький, 25-річний Юліан Рудько й Олександр Маніца, 27 років.

— Тієї ночі столичний карний розшук разом із спецпідрозділом КОРД планували затримати банду серійних грабіжників. Отримали інформацію, що вночі у Княжичах має відбутися пограбування. Влаштували засідку в недобудові, — розповідає радник міністра внутрішніх справ 37-річний Антон Геращенко. — У сусідньому будинку спрацювала сигналізація. На місце приїхали два екіпажі Державної служби охорони. Двох поліцейських-розвідників сприйняли за злочинців. Їм на підмогу виїхав КОРД. Між правоохоронцями виникла перестрілка.

Чотирьох правоохоронців розстріляли в машині. Ще одного, працівника ­КОРДу — на вулиці.

— Відповідати за загибель силовиків під час перестрілки у Княжичах повинен глава Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, — каже генеральний прокурор 52-річний Юрій Луценко. — Саме він приймав рішення про участь спецпризначенців у операції.

Злочинців, на яких полювали поліцейські, затримали.

— Усіх вісьмох членів банди, яка грабувала елітні будинки й офіси впродовж останніх двох років, затримали. Серед них — колишній працівник управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС Ігор Касьян, — каже 39-річний Артем Шевченко з МВС.

Ігоря Касьяна арештували на два місяці без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «Спецпризначенці постріляли оперативників й охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі