пʼятниця, 29 вересня 2017 00:20

Сміття після хасидів вивозять цілодобово

Майже 13 тис. хасидів уже виїхали з України. Ще близько 20 тис. продовжують святкувати Юдейський 5778-й Новий рік в Умані на Черкащині. Цьогоріч свято випало на 20 вересня. Паломники відзначають його до 10 днів.

За тиждень святкувань хасиди засмітили вулиці міста. Непотріб цілодобово вивозять комунальники. Торік Міжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана оплачував їхні послуги. Цьогоріч у фінансуванні відмовили.

Також паломники спричини­ли кілька пожеж у квартирах, що винаймали. Смажили на балконах шашлики. Кілька хасидів постраждали у бійках між собою.

— Торік після святкувань у бюджет Умані надійшло 3,7 мільйона гривень. Стільки буде цього року — невідомо. Бо не всі підприємці сплатили ще податки. Очікуємо більшу суму, — говорить секретар мерії Людмила Кирилюк, 36 років.

Цьогоріч на святкування Нового року приїхав глава релігійного інституту хасидів рабин Еліезер Берланд, 80 років. Ходив з охороною. Інші хасиди намагалися до нього доторкнутися, часто створювали тисняву. Стрибали на припарковані автомобілі.

В Україну хасиди їдуть, бо тут похований їхній духовний лідер рабі Нахман. Намагаються відвідати його могилу. Вірять, що тоді цілий рік у них буде щасливе життя.

Зараз ви читаєте новину «Сміття після хасидів вивозять цілодобово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі