пʼятниця, 09 жовтня 2009 07:42

Школярам радили залишитися вдома

У четвер зранку вчителі столичних шкіл на лівобережжі не випускали дітей із приміщень на вулицю. Вікна зачинили, завісили мокрими простирадлами. Школярам, які мали прийти пізніше, зателефонували. Рекомендували, аби учні не виходили з квартир.

Причина — пожежа на мулових полях Бортницької станції аерації під Києвом. Там очищають каналізаційні стоки. У середу жителі лівобережжя дихали через це їдким димом. У багатьох киян пекли очі, пашіло обличчя.

— У мулових полях є низка хімічних компонентів. Їх горіння на відкритому повітрі може призвести до шкідливих викидів у атмосферу, — кажуть у прес-службі "Київводоканалу". Спеціалісти застерігають: поля димітимуть ще тривалий час. Коли їх загасять, невідомо. Складно знайти місце займання.

Еколог Олексій Василюк попереджає, що внаслідок пожежі на мулових полях у повітря потрапляють діоксин та інші отруйні сполуки. Він радить киянам не відчиняти вікон і завісити їх мокрою матерією.

У "Київводоканалі" стверджують, що причиною займання міг бути підпал.

Зараз ви читаєте новину «Школярам радили залишитися вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі