четвер, 07 березня 2019 00:45

Школярів без електронних паспортів не допустять до ЗНО

Для складання зовнішнього незалежного оцінювання школярі мусять мати ID-картку — пластиковий паспорт громадянина України. Його видають з 14 років.

— Були випадки, що підлітки не зверталися за оформленням документа, — каже 49-річний Олександр Савулій з мелітопольского відділу управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області. — У них виникли проблеми під час реєстрації і проходження ЗНО.

Електронні паспорти видають у територіальному підрозділі Державної міграційної служби. Для цього людина має надати свідоцтво про народження, паспорти батьків, довідку про реєстрацію з місця проживання та ідентифікаційний код.

— Пройти ЗНО без ID-картки можуть лише чотири категорії населення, — пояснюють у Міністерстві освіти. — Люди, які не отримали паспорт, бо проживають на окупованій території, можуть подати свідоцтво про народження. Школярі та студенти з окупованої території, які втратили паспорт і не можуть його відновити, — довідку із закладу освіти з фото. Іноземці та люди без громадянства — копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу. Особи, які звернулися за захистом в Україні, — копію довідки про звернення.

Зараз ви читаєте новину «Школярів без електронних паспортів не допустять до ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі