вівторок, 03 квітня 2018 05:30

Сиротам придбали квартири

У Вінницькій області придбали 11 квартир для сиріт. Витратили з бюджету 8 млн грн.

У райцентрі Жмеринка сиротам 22-річним Андрію Гриньку і Владиславу Лісовому купили двокімнатне помешкання на двох. Чоловіки вже в'їхали туди.

— Сирота має право на 31,5 квадратного метра житлової площі. У Жмеринці не знайшли для кожного чоловіка окреме житло. Купили двокімнатну квартиру. Вважатиметься комунальною, яку сироти ділитимуть на двох. Владислав одружений, вселиться з дружиною. Додатково мають великий підвал і землю біля дому, — розповідає начальник служби у справах дітей облдержадміністрації 58-річна Тетяна Дорош.

Житло купують на вторинному ринку. Місцеві чинов­ники обіцяють робити там ремонт.

— Ми чекати не стали. Самі поклеїли шпалери, щоб у березні в'їхати. Це краще, ніж орендувати квартиру за 2,5 тисячі гривень. Ще й так далеко добирався до роботи, — каже Владислав Лісовий. — З Андрієм вже поділили кімнати. Він взяв меншу, я — більшу, бо вже оженився. Вероніка як почула, що отримаємо квартиру, так стішилась. Не надіявся, хоча був перший у черзі.

Цьогоріч планують купити ще приблизно 25 квартир для сиріт. На це з держбюджету виділили 17,4 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Сиротам придбали квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі