неділя, 02 липня 2006 19:01

Севастопольці потерпають від скорпіонів у квартирах

До севастопольського об"єднання із профдезінфекції звертаються жителі міста і скаржаться, що у вбиральнях та ванних кімнатах знаходять скорпіонів.

Комахи проникають здебільшого у квартири на перших поверхах та в приватні будинки через водостічні труби та щілини між плінтусами.

— Головною причиною такого нашестя є ремонти в підвальних приміщеннях будинків, — пояснила "ГПУ" Тетяна Коваленко із ентомологічної станції Севастополя. — Через це комахи шукають собі другу "оселю". І найчастіше — у людських помешканнях. Проте для самих людей вони цілком безпечні. Це звичайні скорпіони, які в Криму живуть постійно.

Укуси кримських скорпіонів не є небезпечними для людини, запевняє Тетяна Коваленко. Вони не нападають і не переносять жодних інфекцій.

Спеціальних препаратів для їх дезінфекції не існує. Краще обережно винести комаху на вулицю, а якщо вона вжалить, то ранку слід обробити спиртом або йодом.

Зараз ви читаєте новину «Севастопольці потерпають від скорпіонів у квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі