середа, 03 червня 2009 07:18

Сержант помер під час забігу

Уранці 26 травня у військовій частині А2502 на Хмельниччині помер військовослужбовець Микола Крисанчук, 39 років. Сталося це під час забігу на 1 км.

Сержант-контрактник разом із ротою матеріального забезпечення здавав нормативи з фізпідготовки. Знепритомнів, коли біг на стадіоні перше коло.

— Усе відбувалося на моїх очах, — розповідає заступник командира військової частини полковник 41-річний Микола Коваленко. — О 8.50 почалися заняття. Зробили розминку. Микола сім разів підтягнувся. Побіг кілометр. Метрів 300 пробіг і впав.

Фельдшер, який був на стадіоні, надав першу допомогу — зробив штучне дихання, вколов гідрокортизон. Сержанта перенесли до медчастини, розташованої за кількасот метрів від стадіону. Викликали "швидку".

— Як лікарі приїхали, Микола був живий. Смерть зафіксували у "скорій". Причина: гостра коронарна недостатність, — продовжує Коваленко.

Микола Крисанчук із 1990-го по 1992 рік відслужив строкову службу. За контрактом — із 1996-го. Має дві нагороди. Був водієм.

— Він на КамАЗі працював, — уточнює полковник. — Перед кожним рейсом проходив медогляд. Останню медкомісію пройшов у жовтні 2008 року. Зі здоров"ям було все гаразд, не жалівся. Тут різне говорять. Ніби звечора добре посидів. Але людина приїхала на роботу власним автомобілем. А нині з перегаром сідати за руль — дороге удовольствіє. Його матір так само померла. Йшла по дорозі, впала — і все.

За військовими нормативами чоловік входив до 3-ї вікової групи. Із фізпідготовки мав оцінку "задовільно". 1 км пробігав за 4 хв. 25 с. Підтягувався шість разів.

Поховали Крисанчука в селі Попівці на Хмельниччині. У нього залишилося троє дітей. 20-річний Юрій — від першого шлюбу, Богдан, 11 років та 2-річний Ілля — від другого.

Військова служба правопорядку проводить перевірку за фактом смерті. 22 червня Миколі Крисанчуку виповнилося б 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Сержант помер під час забігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі