пʼятниця, 02 червня 2017 00:46

Наймолодшому із загиблих було 18 років, найстаршому — 60

Протягом травня Україна втратила 35 воїнів

Публікуємо поіменний список полеглих у травні захисників України. Відомо про смерть 35 бійців. 20 — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна.

Наймолодшому із загиблих воїнів було 18 років, найстаршому — 60. Чотирьох бійців Україна втратила 1 травня — найбільше за добу. 9 травня було найбільше обстрілів — 70. Найспокійнішими на фронті були 7 і 16 травня. У ті дні обійшлося без поранень, за даними прес-штабу АТО. Найбільше бійців постраждали 4 травня — 10 за добу.

1 травня

Анатолій БІЖКО, 22 роки, з Нікополя на Дніпропетровщині загинув у районі Світлодарської дуги Донецької області. Снайпер у 53-й бригаді ЗСУ. Залишилися батько, сестра і двоє братів.

Юрій "Оптовик" МАЛЬКОВ, 31 рік, із Кривого Рогу на Дніпропетровщині загинув на Світлодарській дузі. Кулеметник бойової машини, командир відділення у 53-й бригаді ЗСУ. Залишилися дружина, 2-річна донька та 7-річний син від першого шлюбу.

Сергій "Одеса" СМИРНОВ, 36 років, з міста Олешки Херсонської області загинув на Світлодарській дузі. Розвідник-диверсант 53-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина із сином Макаром і син 19-річний Андрій від першого шлюбу.

Руслан ЛОБІНСЬКИЙ, 40 років, із Харкова помер від інсульту на бойовому завданні. Молодший сержант, фельдшер зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 56-ї бригади.

2 травня

Сергій "Бетмен" БОГДАНОВ, 60 років, із Мелітополя Запорізької області загинув від наскрізного поранення у груди під Авдіївкою на Донеччині. Сержант 23-го мотопіхотного батальйону "Хортиця". Залишилася сестра.

3 травня

Андрій ЧУПРИНА, 20 років, із міста Кремінна на Луганщині загинув від осколкових поранень голови та шиї під час занять із бойової підготовки в зоні АТО. Матрос 36-ї бригади ЗСУ. Залишилися дід і баба.

5 травня

Євген "Жека" ГОЛІК, 31 рік, із села Приют Нікопольського району на Дніпропетровщині помер від інсульту у відпустці. За три дні мав повернутися на фронт. Командир відділення в 93-й бригаді. Залишилися батьки і старший брат.

Валентин КОВАЛЬСЬКИЙ, 25 років, з Житомира помер після майже трьох років боротьби за життя. Снайпер 95-ї бригади. 27 липня 2014-го отримав поранення в живіт від кулі снайпера неподалік Савур-Могили на Донеччині. Переніс 11 операцій. Залишилися батьки, брат і донька.

8 травня

Ярослава СМОЛІНСЬКОГО, 21 рік, із села Дітківці Зборівського району на Тернопільщині випадково застрелив товариш по ­службі в зоні АТО. Служив у 2-й Галицькій бригаді Нац­гвардії. Залишилися батьки та ­сестра.

Ростислав ЧИПЕНКО, 38 років, з Полтави загинув від розриву міни під Мар'їнкою на Донеччині. Старший сапер взводу 81-ї бригади ЗСУ. ­Залишилися батьки, дружина, донька Владислава, сини Артем і Денис.

9 травня

Денис КОЧУБЕЙ, 19 років, із села Криштопівка Близнюківського району Харківщини загинув від кулі снайпера під селищем Луганським Бахмутського району на Донеччині. Служив у 53-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки й молодша сестра.

Павло "Фізрук" САВЛУК, 26 ­років, із села Верхньоінгульське Бобринецького району на Кіровоградщині отримав наскрізне поранення голови від кулі снайпера поблизу села Водяне Донецької області. Дев'ять днів був у комі. Помер у лікарні. Матрос, розвідник 36-ї бригади морської піхоти. Залишилися матір і брат.

11 травня

Олександр ЛІПТУГА, 30 ­років, із Вознесенська на Миколаївщині підірвався на вибуховому пристрої в Луганському. Старший сержант, командир відділення інженерно-саперного взводу 53-ї бригади. Залишилися мати і брат.

Олексія ПУДОВА, 32 роки, з Чугуєва на Харківщині поранили під час танкового обстрілу під Красногорівкою на Донеччині. Молодший сержант 92-ї бригади. Переніс три операції. Залишилися матір, сестра, цивільна дружина та ­донька.

Давид СІХАРУЛІДЗЕ, 44 роки, з села Супса Гурійського краю в Грузії загинув від розриву міни на Світлодарській дузі. Інструктор, командир підрозділу 53-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина та двоє дітей.

14 травня

Іван МЕРЧЕНКО, 21 рік, із села Береськ Рожищенського району Волині загинув у зоні АТО за нез'ясованих обставин. Триває слідство. Солдат 24-ї бригади. Залишилися батьки та молодша сестра.

19 травня

Олександра ТИНЯНОВА, 26 років, із села Таврійське Оріхівського району Запорізької області поранив у голову снайпер поблизу Авдіївки на Донеччині. Два тижні був у комі. Помер у лікарні. Молодший сержант у 55-й бригаді.

22 травня

Богдан ІШУТІН, 18 років, із міста Теребовля на Тернопільщині загинув поблизу селища Новоайдар на Луганщині. Солдат 44-ї бригади. Залишилися батьки, дві сестри і брат — теж учасник АТО.

30 травня

Тарас Григорович ШЕВЧЕНКО, 47 років, із Кривого Рогу на Дніпропетровщині загинув поблизу міста Залізне Донецької області. Підірвався на міні під час виконання завдання.

31 травня

Сергія МИХАЙЛЮКА, 28 років, поранили поблизу Авдіївки на Донеччині. Помер у лікарні ім. Іллі Мечникова в Дніпрі.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшому із загиблих було 18 років, найстаршому — 60». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі