вівторок, 21 липня 2009 07:30

Самогубство генерала СБУ спростовують

Генерал-майор Служби безпеки України 52-річний Ярослав Савчин помер минулого тижня. У прес-службі відомства стверджують, що він хворів на аритмію серця.

Савчин був заступником начальника департамента із захисту національної державності та боротьби з тероризмом. Мав дружину і трьох дітей. Екс-заступник голови СБУ Олександр Скипальский назвав його "одним із небагатьох генералів, які захищали інтереси держави".

Після смерті Савчина поширилися чутки, що він викинувся з вікна медичного закладу Служби безпеки. Подейкують, генерал-майору поставили ультиматум: щоби залишитися на посаді, він має порушити кримінальну справу за фактом замаху на життя екс-нардепа Віктора Лозінського. Останнього вважають причетним до загибелі безробітного Валерія Олійника із села Грушка Ульянівського району Кіровоградської області. Нині Лозінський у розшуку.

— Генерал-майор тривалий час лікувався, — зазначають у прес-службі СБУ. — У нього були проблеми з серцем. Те, що він вистрибнув із вікна, неправда. Савчин помер від хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Самогубство генерала СБУ спростовують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі