вівторок, 13 серпня 2013 06:45

Із Дмитра Гройсмана зняли звинувачення в порносправі

12 серпня у Вінницькому міському суді відбулося заключне 74-те засідання у справі нещодавно померлого правозахисника Дмитра Гройсмана. Суддя Юрій Ковбаса виніс виправдувальний вирок.

Суд призначили на 10.00, але суддя затримується. Родичі, колеги та друзі півгодини чекають біля зали. Дружина, 45-річна Світлана, роздає листівки із повідомленням, що Вінницька правозахисна група працюватиме й надалі.

— Я не вірю, що мій син помер власною смертю. Ми розбиратимемося, де він був цілий день, чому не відповідав на дзвінки, — каже батько 73-річний Леонід Матвійович.

Суддя півгодини зачитує ухвалу. Посилається на постанови Європейського суду з прав людини та підкреслює некомпетентність осіб, які робили експертизи. Гройсмана звинувачували у публічній нарузі над державними символами України за фото, де на Конституції — статуетка з фалосом.

— Виправдати за відсутності складу злочину, — проголошує суддя. Присутні аплодують. Прокурор Вікторія Калитко переглядає телефонну базу. Друг та колега Дмитра — Руслан Імереллі плаче.

— Протягом 15 днів ми маємо право оскаржити це рішення, — говорить Калитко.

Дмитро Гройсман помер 5 серпня 2013 року. Того дня поїхав у справах до Києва. Не відповідав на телефонні дзвінки. Рідні знайшли його у одному з київських моргів. Туди тіло доправили спецмашиною.

— Адреса квартири, звідки привезли у морг, відома. Ми дізнаємося, що Діма там робив, — запевняє колега Олександр Клепач, 62 роки.

Зараз ви читаєте новину «Із Дмитра Гройсмана зняли звинувачення в порносправі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі