вівторок, 11 липня 2017 06:05

Російського полковника звинувачують у вбивствах українців

Російського полковника 65-річного Валерія Гратова затримали працівники Служби безпеки на українському кордоні з Молдовою. Він воював на боці бойовиків на Донбасі.

Полковник на прізвисько Санич 9 липня намагався перетнути український кордон. Мав підробний паспорт на ім'я пенсіонера Валерія Войтенка. Однак контррозвідка ще раніше встановила, хто насправді ховається за цим ім'ям.

— Він думав, що все пройде гладко. Бо такий трюк із перетином робив уже кілька разів, — говорить журналіст Андрій Цаплієнко, 48 років. — Паспорт пред'являв український, добротно зроблений. Соромливо посміхався, навіть жартував із прикордонниками. Хотів витримати кілька хвилин, аби на тому боці перетворитися на справжнього російського полковника — жорстокого і вольового.

Валерій Гратов — полковник військово-десантних військ РФ. До 2014 року — начальник особистої охорони президента невизнаного Придністров'я Ігоря Смирнова. Потім приїхав на Донбас, де був військовим інструктором. Три роки тому його із символікою ДНР затримували в аеропорту молдавської столиці Кишинів. Звинуватили в участі у війні на стороні проросійських бойовиків. Однак після втручання російського посольства полковника депортували до Москви.

Арештований знаходиться у слідчому ізоляторі СБУ. Його звинувачують у тероризмі і вбивстві українських солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Російського полковника звинувачують у вбивствах українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі