середа, 30 грудня 2020 06:35

Романа Скрипника розшукували дев'ять діб

Уранці 21 липня на центральній площі в Луцьку 44-річний Максим Кривош зачинився в автобусі із 13 пасажирами міжміського автобуса Берестечко — Краснилівка.

Вимагав, щоб президент Володимир Зеленський записав відео із закликом дивитися фільм "Земляни". А депутати, судді й міністри публічно визнали себе терористами в законі. Заручників Кривош утримував 12 год. Потім здався.

Перебував під вартою. У листопаді суд відправив його на два місяці до психіатричної лікарні для проведення експертизи.

23 липня неподалік автомайстерні на вул. Остапа Вишні в Полтаві 32-річний Роман Скрипник взяв у заручники начальника Полтавського обласного управління карного розшуку Віталія Шияна. Того дня Романа прийшли затримувати за підозрою в автокрадіжках.

За кілька годин звільнив заручника й утік. Був у розшуку дев'ять діб. Поліцейські його помітили поблизу села Опішня Зіньківського району. Скрипник знову захопив поліцейського. Грозився підірвати гранату. Романа застрелив снайпер.

По обіді 3 серпня у відділення "Універсал банку" в столичному бізнес-центрі "Леонардо" прийшов чоловік із рюкзаком і чемоданом. Сказав, у нього бомба.

Вимагав викликати поліцію й журналістів. Нападником виявився громадянин Узбекистану 32-річний Сухроб Карімов. Під виглядом телевізійників до нього зайшли двоє силовиків, скрутили. Вибухівки не знайшли. У сумках були труси, футболки, джинси. 4 грудня за рішенням Печерського райсуду Києва його відправили в спеціалізовану лікарню для надання психіатричної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Романа Скрипника розшукували дев'ять діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі