пʼятниця, 17 грудня 2010 03:15

Батькам заборонено змушувати дітей учитися

53-річна Оксана Голубіна з райцентру Городок на Львівщині три роки доглядала дітей в Ізраїлі.

— Там діти йдуть до школи в 7 років. Багато таких, що навіть букви "А" не знають. Якби мама насильно вчила дитину читати чи писати — був би страшний скандал. Її засудили б свекри, сусіди, — розповідає. — В Ізраїлі всі рахуються з думкою малечі. Якщо батьки силують її до чогось, то дитина набирає номер поліції і викликає правоохоронців.

Я працювала в сім'ї, де було двоє близнят, 5-річні Белла й Арік. Якось читала їм віршики. Арік сказав, що й сам хотів би їх прочитати. Батько дитини тут же наказав мені вчити його букв. Арік за день вивчив кілька літер, а потім йому стало нецікаво. Навчання одразу припинили.

Згодом я влаштувалася помічницею няні на ім'я Адель. Вона виховує двох своїх дітей, ще шестеро-семеро чужих до неї щодня приводять додому. Згадую про той час із жахом. Одна дитина хоче гуляти, інша — малювати, третя — мультики дивитися, четверта — учитися писати. І всім треба догодити.

Зараз ви читаєте новину «Батькам заборонено змушувати дітей учитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі