четвер, 04 травня 2017 00:25

Батькам хочуть давати гроші на дитсадок

— Доньці відмовили в державному садку, бо поза чергою пройшли діти бійців АТО. Записалися в електронну чергу ще п'яти закладів. У одному ми 60-ті, у трьох — 20‑ті. Ще в одному потрапляємо в п'ятірку. Але шансів влаштуватися цьогоріч мало. Думаємо про приватний садок. Він коштує 4 тисячі гривень на місяць, — розповідає киянка 31-річна Світлана Клевець.

У черзі в дошкільні заклади Києва стоять майже 11 тис. дітей. Щоб вирішити проблему, необхідно відкрити ще 100 садків, на 200 місць кожен.

— Ми розглядаємо чотири варіанти вирішення цієї проблеми, — каже перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, 49 років. — Ведемо переговори із компаніями-забудовниками, щоб вони власним коштом зводили комунальні садки поряд із житловими будинками. А ми платитимемо їм п'ять років поспіль по 12 тисяч гривень за кожне місце. Стільки у рік витрачають на дитину в дитсадку.

Можна дотувати будівництво приватних садків, які знизять тарифи на послуги. Або переказувати кошти напряму приватному закладу за кожну дитину. Це частково покриє витрати батьків. Четвертий варіант — виплачувати певну суму батькам. За це вони не претендуватимуть на місце у муніципальному садку.

Зараз ви читаєте новину «Батькам хочуть давати гроші на дитсадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі