вівторок, 23 січня 2018 00:05

Батьки із підробленими довідками просять щепити дітей

Батьки школярів і вихованців дитсадків із фіктивними довідками про щеплення просять вакцинувати своїх ­дітей.

— Приходять батьки з картами профілактичних щеплень і зізнаються, що вакцинації від кору не було, а запис зроблений за гроші. Щотижня таких десяток, — каже лікар-імунолог 44-річний Федір Лапій. — Найчастіше несправжній запис про вакцинацію роблять медсестри у кабінетах щеп­лень. Вакцину виливають. Дехто користується фотошопом. Розцінки коливаються від 50 до 350 гривень. Таким батькам кажу: "Добре, що ви перебігли дорогу на червоне світло і вас не збили".

— 2013-го лікарка пропонувала мені заповнити карту щеплень дитини за 200 гривень і 50 гривень дати медсестрі, — каже киянка 26-річна Світлана.

Від 10 січня дітей без довідок про вакцинацію від кору або без підтвердженого лікарем перенесеного раніше захворювання не допускатимуть до навчання, за розпорядженням КМДА. Це стосується закладів, де зафіксували цю інфекцію. Вакцинувати від кору дітей потрібно двічі — в 1 рік та в 6 років.

Зараз ви читаєте новину «Батьки із підробленими довідками просять щепити дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі