середа, 03 лютого 2010 07:42

Робітники спалили опудало свого директора

Автор: фото: Андрій ДВОРЕЦЬКИЙ
  Робітники Миколаївського суднобудівного заводу під обласною адміністрацією спалюють опудало. Воно символізує керівництво підприємства. Вимагають виплатити заборговані зарплати
Робітники Миколаївського суднобудівного заводу під обласною адміністрацією спалюють опудало. Воно символізує керівництво підприємства. Вимагають виплатити заборговані зарплати

— Одягли на дерев"яний каркас діловий костюм. Я віддав свою сорочку та галстук, який купив свого часу за 200 доларів. Наверх каркаса, де має бути голова, прикріпили портрети директора Ігоря Козирєва, міністра промполітики Володимира Новицького та його заступника Олександра Пінського. Спереду повісили плакат — "Вбивця суднобудування". Ззаду інший — "Вони знищують завод імені 61 комунара", — розповідає Ігор Бойко, 70 років.

Він керує профспілкою "Трудящі" на державному підприємстві "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" в Миколаєві. У понеділок зранку 130 його робітників пікетували обласну держадміністрацію та прокуратуру. Під час пікету спалили опудало.

Із травня 2009-го колектив не отримує зарплатні, пояснює Ігор Бойко. У листопаді заводчанам видали по 250 грн, наприкінці грудня — по 130. Завод стоїть із січня минулого року.

Керівник профспілки розповідає, що директор підприємства Ігор Козирєв умисно відмовляється від виробничих замовлень. У такий спосіб хоче довести підприємство до банкрутства, продати його майно та землю під офіси.

Заборгованість із зарплатні на заводі становить 28 мільйонів 600 тисяч гривень

— Люди бідують, немає за що жити. А Козирєв здає верстати із цехів на металобрухт. Вони списуються, хоча в ідеальному стані, — стверджує Бойко. — "Комунарівці" вимагають погасити заборгованість із зарплати, усунути від роботи директора та призначити на його місце Олександра Іллюка. Він майже 30 років був заступником гендиректора, потім його звільнили. Від Міністерства промполітики вимагають гроші на завершення будівництва кількох суден. Зокрема, аби добудувати та продати крейсер "Україна". Він стоїть на стапелях заводу 20 років, готовий на 95%.

На 26 січня цього року заборгованість із зарплатні на заводі становить 28 млн 600 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Робітники спалили опудало свого директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі