четвер, 11 березня 2010 08:08

"Раніше було дешевше, зараз ціни штучно завищені"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Менеджер дніпропетровської меблевої фабрики ”Софа” Ілона демонструє крісло у формі дамської туфельки в середу у комплексі ”КиївЕкспоПлаза” в столиці. Коштує дві тисячі 500 гривень
Менеджер дніпропетровської меблевої фабрики ”Софа” Ілона демонструє крісло у формі дамської туфельки в середу у комплексі ”КиївЕкспоПлаза” в столиці. Коштує дві тисячі 500 гривень

"Ти подивися, дивани й ті вже роблять із каменями від Сваровські", — каже чоловік другові, розглядаючи вчора шкіряне крісло на Міжнародному меблевому форумі.

Сьомий за рахунком меблевий форум відкрився 10 березня у столичному виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза". До Києва приїхали півтисячі меблевих компаній із 11 країн. Серед них — фірми з Австрії, Естонії, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Туреччини, Росії та Франції. На виставці можна побачити шафи, які відкриваються лише дотиком руки, крісла у вигляді жіночих туфель, дитячі ліжка у формі автомобіля.

Україну на виставці представляє 17 виробників. Олександр Бєляєв, 44 роки, президент Української асоціації меблевиків, розповідає, що торік підприємств було 27.

— Цього року менше, бо криза. Багато підприємств, які приїжджали минулого року, збанкрутіли, — пояснює Олександр Бєляєв.

— Хочемо, щоб румунська продукція була на українському ринку. Приїхали 10 румунських підприємств. Наші меблі якісні, стійкі, з новими технологіями, — розповідає російською Траян Лауренціу Хрістя, посол Румунії в Україні. Каже, що купив до своєї резиденції та до київської квартири меблі, які виставляють на форумі. Проводить до різьбленого дивана із тканиною. Каже, такий самий стоїть у кабінеті.

— А такий вже п"ять років у київській квартирі. Маю двох малих дітей. Старшому 3,5 року, меншому — 2,5. Вони стрибають на цьому дивані, качаються, а він — як новий, — показує посол на коричневий шкіряний диван. На виставці він коштує 10 тис. грн.

Киянка Ірина Олександрівна, 61 рік, вибирає шафу-купе. Зупиняється біля італійської золотистого кольору.

— Приходжу сюди вже п"ятий рік. Раніше було дешевше, зараз ціни штучно завищені. Люблю харківські й одеські меблі. По магазинах не ходжу принципово. А тут можна подивитися, помацати, — каже Ірина Олександрівна.

Виставка триватиме до 13 березня. Олександр Бєляєв радить прийти в останній день форуму. Тоді меблі можна придбати зі 30-відсотковою знижкою.

Зараз ви читаєте новину «"Раніше було дешевше, зараз ціни штучно завищені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі