четвер, 21 квітня 2011 04:00

Ранні овочі продаватимуть із запізненням

Ранні овочі цього року вродять майже на два тижні пізніше через холодну та дощову весну. Відповідно на прилавках з'являться теж із запізненням. Такі прогнози роблять експерти агентства  "АПК-Інформ". Через погоду навіть на півдні країни ранню городину садовили на 10–14 днів пізніше. Аграрії кажуть, урожай пізніх овочів теж може бути поганий, якщо далі буде прохолодно та сухо.

— Цього року весна затяжна і млява. Ґрунт прогрівся пізніше, ніж зазвичай протягом останніх п'яти років. Сіяти овочі за таких умов не можна, бо насіння погниє, — каже Тетяна Адаменко, 47 років, із Гідрометцентру.

Суттєвих дощів до травня не буде, з її слів. Якщо температура різко підскочить, це призведе до висихання ґрунту. В такому разі розсаду знищить посуха.

— Затримка достигання ранніх овочів буде, але несуттєва. Жителям Київщини та Чернігівщини краще висаджувати городину не раніше 20 травня. На Львівщині та Полтавщині — наприкінці квітня, — радить Тетяна Адаменко.

Експерти з "АПК-Інформ" стверджують, що пізня весна вигідна господарствам, які досі торгують торішньою продукцією. Сезон продажу ранніх овочів буде коротший, ніж зазвичай, тому ціни на минулорічну городину довше залишатимуться високими.

Зараз ви читаєте новину «Ранні овочі продаватимуть із запізненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі