середа, 01 лютого 2012 06:45

"Райффайзен Банк Аваль" пограбували за 90 секунд

25 січня до відділення "Райффайзен банку Аваль" у селищі Літин Вінницької області увірвався чоловік у масці. За 90 с. забрав із каси 36 тис. грн і втік.

— Він тримав щось схоже на пістолет, — каже начальник обласної міліції Валерій Нонік. — Перестрибнув бар'єр до кас, де нема скла, пограбував дві з них. Можливо, у нього був спільник, який чекав на машині, або наводчик, який все показав.

— У банку в цей момент були сотні тисяч гривень, — говорить місцевий Анатолій Сопун, 70 років. — Кажуть, він був не сам. Під'їхали на якомусь старенькому "жигульонку", у дверях натягнули шапки з розрізами. Витягли пістолети, поклали всіх на підлогу, забрали гроші й вибігли. А тоді вже в якусь круту іномарку сіли.

Літинці кажуть, грабіжники добре знали, що де розташоване у відділенні. Одразу знайшли ключі від каси.

— Усі дивуються, чому не було охорони. У нас є чотири банки, і кругом стоять охранніки, — розповідає Анатолій Іванович. — І в "Авалі" років два чи три назад був. Такий крєпкий мужик, бувший афганець і міліціонер. Він би тих грабіжників у два щота скрутив. А тепер поставили камери наблюдєнія, а толку?

У банку вісім камер спостереження, дві на момент пограбування не працювали. Сигнал із "тривожної кнопки" поступив до державної служби охорони. Ті викликали міліцію. Від банку до райвідділу міліції близько 150 м. Правоохоронці приїхали за 3 хв.

— Якби в банку сидів міліціонер, який має право на використання зброї, цього могло б не статися, — каже Валерій Нонік.

У літинському відділенні "Райффайзен банку Аваль" подію не коментують. Там тривають перевірки. Відвідувачів у момент пограбування не було.

Зараз ви читаєте новину «"Райффайзен Банк Аваль" пограбували за 90 секунд ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі