середа, 10 січня 2018 06:15

Робітникам-українцям видали синьо-жовту уніформу

На польському заводі "Ліндаб" працівників-українців зобов'язали носити уніформу кольорів їхнього національного прапора. Робітникам видали сині штани й жовті футболки. На це звернули увагу покупці. Звинуватили керівництво заводу в дискримінації за національною ознакою.

— Це — принизлива практика поділу. Не уявляю, що таке можливе. Уявіть, якби поляків, які працюють за кордоном, зобов'язали одягати червоно-білу уніформу, — каже представниця асоціації "Ніколи знову" Анна Татар.

Завод "Ліндаб" розташований у селищі Вєрухові за 10 км від Варшави. Тут виготовляють вентиляційні ­труби й водостоки. Працюють 200 осіб, з них майже 40 — українці. Усі носять різну форму — залежно від відділу й посади.

— Маємо власну систему ідентифікації. Штани в усіх однакові — сині. А сорочки — різні. Механіки носять зелені, бригадири — червоні. Жовті видаємо тим, хто погано знає польську мову. Це допомагає самим робітникам, — каже директор заводу Міхал Вроблевський.

Станом на кінець 2017 року в Польщі працювали понад 1,2 млн українців — стільки дозволів на роботу видав уряд. Торік українці переказали додому 65 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Робітникам-українцям видали синьо-жовту уніформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі