вівторок, 24 лютого 2009 18:29

"Промінвестбанк" розпочав виплати депозитів

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Такий напис кілька днів висить на дверях центрального офісу ”Промінвестбанку” на вулиці Софійській у столиці
Такий напис кілька днів висить на дверях центрального офісу ”Промінвестбанку” на вулиці Софійській у столиці

19 лютого "Промінвестбанк" оголосив про початок повернення депозитів тим вкладникам, у яких завершився термін дії вкладів. Черг біля київських відділень та в областях не було.

Адміністрація заявляє, що забрати можна будь-яку суму в гривнях чи валюті, до того ж усю зразу. Раніше "Промінвестбанк" повертав гривневі вклади частинами. А валютні депозити пропонував віддавати у гривнях.

У п"ятницю зранку у центральному офісі банку в Черкасах на вулиці Леніна — жодного ажіотажу. До банкомата біля вхідних дверей підходять двоє молодиків. Знімають із зарплатних карток потрібну суму. З офіса виходить жінка в червоному пальті й теж знімає гроші.

Питаю, чи готовий банк виплачувати депозити черкащанам.

— Офіційний документ до нас поки не дійшов. Але чекаємо його з дня на день, — відповідає працівниця фінансової установи. — Ви вкладник? То не хвилюйтеся, гроші точно будуть. "Промінвестбанку" виділили першу суму в 350 мільйонів доларів. Ім"я нового власника банку, кажуть, пов"язане з Путіним.

Того дня у філії радилися черкаські працівники "Промінвестбанку".

— Обговорювали питання про дострокове розблокування мораторію депозитних вкладів юридичних осіб. Його було накладено у жовтні минулого року, а від сьогодні, тобто від п"ятниці, їх розблоковано. Це питання контролюватиме тимчасовий адміністратор від Національного банку України. Депозитні гроші громадян, у кого закінчилася дія договору, ми виплачували і виплачуємо у повному обсязі, — запевнив "ГПУ" Валерій Ткаченко, керуючий "Промінвестбанком" у Черкаській області.

Зараз ви читаєте новину «"Промінвестбанк" розпочав виплати депозитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі