пʼятниця, 18 червня 2010 03:56

Продають із десяток мікронавушників за день

Автор: фото з сайта www.micronaushnik.com.ua
  Мікронавушник за розміром як половина однієї копійки. Та викладачі вважають, що він не допоможе написати тести. Щоб продиктувати 70 запитань, треба багато часу
Мікронавушник за розміром як половина однієї копійки. Та викладачі вважають, що він не допоможе написати тести. Щоб продиктувати 70 запитань, треба багато часу

У вагонах столичного метро висять оголошення: "Здай сесію або екзамен на 5. Продаємо та здаємо в оренду мікронавушники, яких не буде видно".

Інтернет-магазин "Пікомаркет" має кілька сайтів, де пропонують мікронавушники. На фото — коричневі довгасті пристрої, завбільшки як половина копійчаної монети. Їх вставляють глибоко у вухо, аби не було видно.

— Продаємо з десяток на день, — розповідає 23-річний Вадим із "Пікомаркета". — Такий ажіотаж у нас у період сесій та екзаменів — узимку та влітку. Студенти беруть найдешевший комплект за 145 доларів.

Пояснює, як працює техніка. До комплекту додається виносний мікрофон. Усе це приєднується до телефону з блютузом. Умикаєте блютуз, кладете мобілку в сумку, одягаєте навушник, мікрофон на шию і складаєте сесію. Радіус дії — 10 м.

— Зазвичай студенти ховають мікрофон під светр, у рукав або під футболку, на якість звуку це не впливає. Підносять руку до губ і кажуть питання в мікрофон. Знайомі начитують відповіді, їх абітурієнт чує через мікронавушник, — каже Вадим.

За оренду апаратури просять 100 грн за добу. Завдаток — 1,5 тис. грн або документ: паспорт, заліковка чи студентський квиток.

В Україні є зо три десятки сайтів, які пропонують мікронавушники для студентів.

Зараз ви читаєте новину «Продають із десяток мікронавушників за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі