вівторок, 30 жовтня 2018 00:35

Продають конфісковане в росіян судно

Арештоване російське риболовецьке судно "Норд" Україна продасть на аукціоні. Витрати на його зберігання та утримання занадто великі, заявили в Агентстві з пошуку корупційних активів.

27 березня морська охорона українських прикордонників затримала риболовецький сейнер "Норд", який ішов під прапором Росії. 30 березня судно арештували за рішенням суду. Його капітана Володимира Горбенко взяли під варту. 10 квітня він вийшов під заставу в 35 тис. грн. 19 квітня двоє членів екіпажу, громадяни України, обманним шляхом виїхали до Білорусі.

Електронні торги заплановані на 7 листопада, стартова ціна "Норда" — 1 626 181 грн.

— Очікуємо на жваві торги. Сподіваємося, судно буде одразу продане новому власнику, який зможе розпочати його експлуатацію, — говорить 30-річний Віктор Вишнів, директор Державного аукціону "СЕТАМ". — Усі охочі можуть взяти участь у торгах. Для цього треба протягом 15 днів подати заявку на даний лот і сплатити гарантійний внесок. У нас є непоганий досвід реалізації морських суден. Тільки за минулий рік продали сім — риболовецькі човни, хімовози і навіть два російських танкери.

Риболовецьке судно "Норд" побудували 1989 року в місті Азов Ростовської області Росії. Його довжина — 23,6 м, ширина — 6,5 м, потужність головного двигуна — 165 кВт, чиста місткість — 32 т.

— Усі особисті речі членів екіпажу описані й будуть передані їм, — каже Олександр Остапенко, 56 років, представник уповноваженого з прав людини в Південних регіонах. — Ми бачили ноутбук, одяг, документи. Вони в тому ж стані, в якому їх залишили моряки.

Зараз ви читаєте новину «Продають конфісковане в росіян судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі