пʼятниця, 07 травня 2010 06:54

Прибиральник знайшов у піску перстень з діамантом

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Люди загорають біля Дніпра. У столичному Гідропарку неофіційний пляжний сезон відкрили у перших числах травня, коли на вулиці потепліло до 26 градусів
Люди загорають біля Дніпра. У столичному Гідропарку неофіційний пляжний сезон відкрили у перших числах травня, коли на вулиці потепліло до 26 градусів

У середу, 5 травня, працівник комунального підприємства "Плесо" 47-річний Юрій Стрига машиною для чистки піску прибирає пляж "Дитячий" у Гідропарку. На роботу вийшов о шостій ранку.

— Така машина, — показує на самохідний механізм "Кавалуччіо", — одна на весь Київ. Коштує 8 тисяч євро. І в Гідропарку, і на Оболоні — всюди з нею.

Намагається завести. Машина глохне.

— Цій уже п"ять років. У лютому мер Черновецький приходив сюди в ополонку стрибати. Із ним купа мордоворотів охорони. Леонід Михайлович наказав їм не чіпати мене й пообіцяв нову машину. Та й досі чекаю.

У Києві працюють 23 комунальні пляжі. Їх готують до літа з 15 квітня.

— Прибираю щодня допізна. Хоч і працюю на півставки — за 400 гривень на місяць. Але щоразу щось у піску знаходжу. Сьогодні, правда, небагато, — дістає із кишені 5 гривень копійками та чотири жетони на метро. — Торік знайшов золотий ланцюжок із хрестиком. А позаторік — перстень із діамантом на чотири карати.

У Гідропарку фарбують лави, косять траву, висаджують квіти. Офіційно сезон відкриють, коли температура води в Дніпрі буде +17°С.

Сьогодні знайшов п"ять гривень копійками та чотири жетони на метро

— Зазвичай сезон починається у середині травня. Цього року зима була довга, тому може буде трохи пізніше. 29 зон відпочинку повністю готові. Пляжі почистили, нові біотуалети встановили, — розповідає начальник забезпечення відпочинку "Плеса" Леонід Підгорний.

У ці вихідні в Гідропарку невідомий у міліцейській формі намагався вкрасти пісок.

— Грузив на КамАЗа. Показав посвідчення майора міліції. Колега пригрозив, що визве патрульну службу. Тоді він висипав пісок і поїхав. Такого в нас ще не було, — каже Підгорний.

Зараз ви читаєте новину «Прибиральник знайшов у піску перстень з діамантом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі