пʼятниця, 24 вересня 2010 01:58

"Президент намагався обманути діаспору"

  Володимир Василенко:”Зовнішня політика Віктора Януковича спрямована на самоізоляцію України й орієнтацію на Росію”
Володимир Василенко:”Зовнішня політика Віктора Януковича спрямована на самоізоляцію України й орієнтацію на Росію”

Президент Віктор Янукович виступив у середу на пленарному засіданні 65-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку. Його візит до США коментує експерт із міжнародних питань Володимир Василенко, 73 роки.

Як у Штатах ставляться до Віктора Януковича?

— Зовнішня політика президента спрямована на самоізоляцію України й орієнтацію на Росію. Це не радує закордон, зокрема США. Візит до Штатів для Януковича є рекламним. Із трибун Генеральної асамблеї ООН він намагався гучними фразами й гаслами приховати сутність своєї антиукраїнської і антизахідної політики. В ООН це розуміють й іноді намагаються йому на це вказати, бо там сидять недурні люди.

В Америці президент заявив, що Україну вважають серйозним гравцем. Це справді так?

— Україна завжди була серйозним фактором міжнародної політики, навіть коли не мала незалежності. Але політика Януковича поступово призводить до того, що з країною не хочуть рахуватися. Я повністю згоден, що Україна може потрапити до п"ятірки найпотужніших сільгоспвиробників, як заявив президент. Але в найближчий час зробити з України потужного виробника продуктів навряд чи вийде, враховуючи те, яким чином до справи взялася урядова команда.

Чому діаспора проігнорувала Януковича?

— Діаспора проігнорувала Януковича, бо він намагався її обманути. Після заяв у Страсбурзі про те, що Голодомор не є геноцидом української нації, Янукович надіслав діаспорі листа, в якому запевнив, що ставиться до проблеми Голодомору прихильно і бачить необхідність подальших досліджень цієї теми. Але ж це все брехня. Якщо б він визнав, що у Страcбурзі припустився помилки, що в нього "вирвалося", це було б іншою справою. Тоді він мав би зробити все, щоб відкликати з Верховної Ради ганебні поправки до закону про Голодомор, які зробив депутат Кисельов. На сайті президента вивісили матеріали про Голодомор, але Ганна Герман сказала, що ніяких досліджень далі не проводитимуть. Голодомор — колосальна тема, яку можна досліджувати поколіннями. Саме тому українська діаспора у США не захотіла бачити Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Президент намагався обманути діаспору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі