четвер, 15 листопада 2007 07:10

Постраждалі від вибуху газу купують квартири

У вівторок, 13 листопада, виповнився місяць, відколи у третьому під"їзді десятиповерхівки на вул. Мандриківській, 117 у Дніпропетровську вибухнув газ. Причини вибуху остаточно не з"ясовані. Найбільш поширена версія: трагедія сталася через несанкціоноване втручання в газорозподільні мережі будинку.

Усі постраждалі від вибуху вже отримали грошові компенсації. Загалом їм перерахували 167 млн 731 тис. грн. Із них 103 млн виділили з держбюджету України, 21 млн грн перерахувала компанія "Газекс-Україна". Решта грошей — із різних фондів.

— Більшість постраждалих уже купили собі нові квартири. Хто брав на первинному, а хто — на вторинному ринку, — кажуть у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації. — Ті, хто ще не придбав житло, мешкають у готелях за державний рахунок.

Найбільш постраждалий третій під"їзд будинку рятувальники розібрали. Тепер узялися за четвертий.

— Планується, що будинок розберуть узагалі, — кажуть в облдержадміністрації. — На місці третього під"їзду збудують православний храм, а навколо буде сквер або парк.

Від вибуху газу 13 жовтня загинуло 23 людини.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі від вибуху газу купують квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі