пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:05

Помер Анатолій Погрібний

 

Уночі з вівторка на середу на 65-му році життя помер професор Інституту журналістики Анатолій Погрібний. Кілька років він хворів на рак шлунку.

— Тижні зо два тому підійшов до Анатолія Григоровича, він був дуже виснажений, — розповідає "ГПУ" його друг і земляк Петро Кононенко. — Він стояв, а потім каже, що взявся би за якусь справу, але ноги та тіло не тримають.

Анатолій Погрібний народився 3 січня 1942 року в селі Мочалище Бобровицького району на Чернігівщині. Він 26 років викладав журналістам історію літератури та 37 пропрацював на різних посадах в університеті ім. Шевченка.

— Він завжди кудись поспішав, — говорять у Спілці письменників України. — Був у біганині, в русі. Не було часу навіть поїсти.

Анатолій Погрібний мав ступінь доктора філологічних наук. Був професором Київського та Українського Вільного університетів у Німеччині. Написав понад тисячу статей та кілька десятків книг.

В Анатолія Погрібного залишилися дружина Галина Григорівна та два сини. Старший працює в ООН у США. Молодший живе в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Помер Анатолій Погрібний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі