пʼятниця, 24 жовтня 2008 07:06

Полювати лисиць мисливцям невигідно

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

У Великобагачанському районі Полтавщини кількість лисиць удвічі перевищує норму. Мисливці нарікають: за вбитого звіра вони не отримують грошей. Вартість набоїв також не компенсують.

— Торік від сказу загинуло 14 домашніх тварин, — розповідає начальник управління ветеринарної медицини району 52-річний Іван Чміленко. — Причиною зараження став контакт з лисицями.

Районна влада розробила програму боротьби зі сказом. Вона передбачає відстріл лисиць. Кошти під програму закладені, але мисливці їх не отримують.

— 2007-го за день полювання вбивав по 2–3 тварини, — каже мисливець Віктор Требін, 37 років. — Із товаришем Анатолієм Різником відстріляли 70 лисиць. Компенсації за витрачені набої не отримали. А один патрон коштує 4 гривні.

У Великобагачанському товаристві мисливців кажуть, що жодна людина до них не зверталася, тому набої не повертали.

— Мисливці мають представляти хвости убитих звірів, — пояснює голова товариства 51-річний Володимир Гладкий. — Про це складають акт, ловцям відшкодовують затрати за набої з розрахунку три патрони на дві лисиці.

Мисливці кажуть, шкурка вбитої лисиці коштує 15 грн. За таку суму відстрілювати цих звірів невигідно.

Зараз ви читаєте новину «Полювати лисиць мисливцям невигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі