четвер, 13 серпня 2009 18:46

Полоз укусив директора за палець

Черкаський зоопарк має один із найкращих у країні тераріумів. Тут живуть 70 різновидів змій, ящірок, черепах, жаб, павуків, скорпіонів.

Частину колекції тримали в кабінеті директора 48-річного Євгена Вана. Окремий павільйон обладнали, коли викупили тварин у донецького міні-звіринця. На будівництво тераріуму площею 100 кв. м витратили 100 тис. грн.

Зі скляного ящика Ван витягає тигрового пітона. Тримає за середину тулуба. Голова звисає, хвіст лежить на підлозі. Плазун важить близько 30 кг, завдовжки сягає 3,5 м. У верхніх ящиках сплять, переплетені, три дорослих імператорських пітони. Їх годують живими кролями та курми, щоб не втратили природного рефлексу.

Тут велика колекція комах-паличників. Вони можуть змінювати колір і маскуватися під рослини. Жаби-дендробатес — іще один експонат черкаського тераріуму. Отрутою, яку містить шкіра цих земноводних, індіанці змащували наконечники стріл.

Директор показує двомісячного тонкохвостого полоза.

— Зараз його довжина близько 30 сантиметрів. Виросте до 2 метрів. Бачите, нервує, хвіст труситься, — полоз хапає директора за палець. — Він не отруйний.

Зараз ви читаєте новину «Полоз укусив директора за палець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі