середа, 11 серпня 2010 08:26

Пологи у віп-палаті обійдуться у десять тисяч гривень

У холі київського пологового будинку N7 вагітні чекають у черзі до головного лікаря.

— Як хочеш дівчинку народити, треба під час статевого акту покласти під подушку жіночу річ, а як хлопчика — чоловічу, — розказує киянка 25-річна Інна Розторгуєва. — Я під подушку шапку чоловіка сховала, ще й під ліжко його штани кинула — не допомогло. На УЗІ другий раз кажуть, що дівчинка буде.

До диванчиків підходить чоловік Інни. Він повний, має чималий живіт. Жінки, які сидять поруч, жартома запитують, кого він чекає. Той соромиться і відходить.

— То все забобони, — каже 28-річна Тетяна Капітанська. — Є наукові методики. За ними треба планувати зачаття на певний день місячного циклу, дотримуватися дієти. Мені розказували про них, але ми з чоловіком вирішили, хай буде дитина, яку Бог дасть. Аби здорова. Тепер на УЗІ нам щоразу сюрпризи роблять. Спочатку сказали, що дівчинка, потім, що хлопчик. Про всяк випадок підготували два імені.

— А ти по животу подивися: якщо загострений — хлопчик буде, а як більше по боках розплився — дівчинка, — радить 25-річна Інна Кривенко. — Я дівчинку чекаю, УЗІ теж підтвердило.

— Папа Грищенко, зайдіть на виписку, — медсестра гукає із кімнати, де виписують новонароджених і породілей.

Чоловік із букетом біжить через увесь коридор. Медсестра віддає йому дитину. У батька тремтять руки. Дружина забирає немовля.

— Моя дочка синочка народила, — тримає букет троянд Лариса Бєломестних. — Я радила їм його Левом назвати, але вони сказали, що народженого під знаком Лева у рік Тигра називати Левом буде занадто.

Коридором бігає її онук 2-річний Ваня. Із ним граються вагітні.

— Діана, виходь швидше, бо наш ребятьонок зараз усю лікарню рознесе, — просить дружину телефоном 33-річний Дмитро.

Лариса Іванівна тим часом розповідає зятеві про забобони.

— Моя свекруха мене вчила, що не можна вивішувати дитячі пельонки після заходу сонця. Доки не проріжеться перший зубчик, не варто дитині показувати її відображення в дзеркалі. А коли молоко після кормління залишиться, його треба обов"язково з груді зцідити і вилити під камінь, щоб ніяка тварина його не випила.

Дмитро киває головою, спостерігає за старшим сином.

Наступним дитину забирає 28-річний Олександр Дзюба.

— Дитина прискорила нам усі плани, тому весілля зіграли швидко і знайшли квартиру.

Олександр обіймає дружину Юліану, 28 років. Із нею був на партнерських пологах.

— Я ніколи не сваритиму її за неприбрану квартиру чи немитий посуд, бо бачив, як вона народжувала дитину. За це низький уклін всім жінкам. Мене друзі відмовляли від партнерських пологів, казали, що нічим дружині не допоможу. Та я пішов і не шкодую. Чоловік, який пережив це з дружиною, буде краще розуміти її, жаліти і любити.

Завідувачка акушерського відділення Галина Марченко каже, що за день у пологовому будинку народжуються 10–15 малюків.

— Вік породілей зараз збільшився до 24 років. Є багато старших жінок. У мене була пацієнтка, яка народила дитину в 40. У неї загинув 20-річний син. Вони з чоловіком вирішили, доки не пізно, народити другу дитину. Все пройшло чудово.

Галина Михайлівна показує двокімнатну віп-палату з ліжком, диваном, колискою, шафою, душем і туалетом. Там 28-річна Марія Миронюк відпочиває з дочкою Софією, яку народила два дні тому. Маля смокче палець.

— У цій палаті в нас народжували всі жінки з сім"ї Ющенків, дружини депутатів та міністрів. Вони дуже спокійні й не вередують. Працювати під час пологів з ними буває легше, ніж з іншими жінками.

Кажуть, що пологи і три дні перебування у віп-палаті коштують 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Пологи у віп-палаті обійдуться у десять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі