вівторок, 27 березня 2018 07:15

Поліція обшукала базу "Азова"

23 березня поліція обшукала тренувальну базу полку Національної гвардії "Азов" та офіс партії "Національний корпус". База й політична сила розміщуються на території заводу "АТЕК" на просп. Перемоги у Києві.

Поліцейські заїхали на територію заводу трьома автобусами о 7:30. Штурмова група з автома­тами та снайперськими гвинтівками перекрила виходи з підприємства. Зайшли всередину. Затримали 20 бійців полку й активістів партії.

За годину біля прохідної заводу збираються майже 300 прихильників "Національного корпусу". Перекривають проїзд по просп. Перемоги в бік центру столиці. Поліцейські намагаються прогнати протестувальників із дороги. Виникає бійка. Люди стоять на проїжджій частині 25 хв.

— Формально обшук підв'язали до конфлікту між ­двома власниками заводу (­судяться за право власності на підприємство. Звинувачують один одного в незаконному заволодінні майном заводу. — ГПУ), — каже народний депутат 44-річний Олег Петренко, член громадської організації "Цивільний Корпус Азов". — Та чомусь обшуки проводять тільки в тій частині будівлі, де працюють бази "­Нацкорпусу" й "Азову".

До "АТЕКу" під'їжджає лідер "Національного корпусу" 38-річний Андрій Білецький і нардеп від "Свободи" Андрій Іллєнко, 30 років. Намагаються пройти на завод. Їх не пускають правоохоронці.

— Силовики не показали жодного документа, в якому були б вказані підстави, через які проходять обшуки, — говорить Андрій Білецький. — Усере­дині зламані двері, вкрадені особисті речі. Покидьки з поліцейськими шевронами вкрали ордени людей, які воювали за країну. Це політична провокація, а не правові дії. Випробовують нас на міцність. Не випустимо із заводу нікого, доки ці дії не зафіксує поліція зі Святошинського райвідділу. Ми їх викликали.

— Обшуки — це попередження від влади. Бо плануємо акції по губернатору Миколаївщини Олексієві Савченку у зв'язку із самогубством льотчика Владислава Волошина (директор Миколаївського аеропорту застрелився 18 березня. Начебто через важкі стосунки із керівництвом області. — ГПУ), — говорить речник "Нацкорпусу" Роман Чернишев.

Із території заводу поліцейські їдуть о 13:30. Активісти заходять всередину.

— Правоохоронці ­знайшли дві гранати в нас. Ми впевнені — їх підкинули, — каже керівник центрального штабу "Націо­нального корпусу" Родіон Кудряшов, 25 років. — У нас зникло багато речей. Немає документів. Пропав мій ноутбук. У всіх дверях вибиті замки.

У керівництві заводу "АТЕК" називають свою версію приїзду поліції.

— Жодної конкретики адміністрації не пред'явили. Слідчі самі не знають, що шукали, а прийшли за вказівкою згори. Представникам "Азова" двері зламали. До одного з бійців електрошок застосовували. Але нічого не знайшли. До цих подій причетна дружина екс-депутата Світлана Зварич. Вона хоче відібрати завод, — каже генеральний директор "АТЕК" Лариса Ільєнко, 44 роки.

Обшуки проводили у справі про незаконне заволодіння майном заводу "АТЕК". Санкцію видав Печерський райсуд Києва, кажуть у поліції.

Зараз ви читаєте новину «Поліція обшукала базу "Азова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі