вівторок, 15 березня 2016 00:10

Поліцейський підстрелив бійця батальйону "Айдар"

Бійцю батальйону "Айдар" 30-річному Енверу Веліляєву поліцейський прострелив праве коліно. Сталося це на адміністративному кордоні з Кримом. Близько опівночі 8 березня неподалік пункту пропуску "Каланчак" виник конфлікт між активістами громадської блокади півострова та 38-річною жителькою Сімферополя, яка переходила кордон. Коли показала паспорт, документ вихопили з рук і порвали. Прикордонники викликали правоохоронців.

На місце події прибули поліцейський та двоє бійців батальйону "Херсон".

— Чоловік витягнув з кобури пістолет Макарова. Почав лаятися, направив зброю в бік наряду. Один із бійців "Херсона" при вигляді ствола діяв, як учили — пересмикнув затвор автомата й вистрілив в озброєного, — каже 40-річний Андрій Третяк, начальник Каланчацької поліції. — Куля потрапила в ногу. Пораненого відвезли до лікарні.

Енвер Веліляєв — кримський татарин. Після анексії півострова переїхав до села Червоний Чабан Каланчацького району на Херсонщині. В "Айдарі" служить із літа ­2014-го. Мав позивний "Татарин". 18 березня торік приїхав у відпустку. Його затримали бійці спецпідрозділу Служби безпеки "Альфа" в Житомирі. Підозрювали в бандитизмі. Суд відпустив Енвера на поруки.

— Я відпочивав у кафе, почув крик на вулиці. Коли вийшов, побачив товаришів та жінку з поліцією. Дістав пістолет, аби заспокоїти ситуацію. У відповідь отримав кулю в ногу, — розповідає Енвер Веліляєв. — Ця зброя — трофейна. А вони розповідатимуть, що то я нападав, погрожував, стріляв. Але не було патронів стріляти.

12 березня Каланчацький суд постановив затримати Веліляєва на два місяці за незаконне зберігання зброї. Встановив 55 тис. грн застави. 13 березня гроші внесли активісти блокади. Зараз Енвер у столичному госпіталі лікує поранену ногу.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський підстрелив бійця батальйону "Айдар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі