пʼятниця, 17 серпня 2012 06:45

Піраній упіймали на вудки

Автор: Малюнок: Володимир Казаневський
 

Три піраньї принесли минулої п'ятниці до спеціалістів Львівдержрибоохорони рибалки. Вони виловили їх у Добротвірському водосховищі на Львівщині.

Ця риба водиться в Південній Америці. Тому природним шляхом до нас потрапити не могла, говорять спеціалісти.

— Багато людей тримають піраній задля екзотики в акваріумах, — говорить головний фахівець Львівдержрибоохорони Іван Косач, 50 років. — Напевне, хтось або з цікавості, або з небажання більше доглядати за рибами випустив у водосховище. Це порушення природоохоронного законодавства. Але розслідувати це навряд чи хтось буде. От якби там тонну цієї риби випустили. Впіймали їх місцеві рибалки — на вудочки з опаришем. Рибу ми віддали в університет Франка. У неї два ряди 6-міліметрових зубів. Але загроза навряд чи є. Думаю, там не більше п'яти рибин було. Та й не приживуться вони в наших умовах.

Добротвірське водосховище створене у 1950-х на річці Західний Буг. Тут багато риби, купаються люди, глибина — до 10 м.

Загалом існують приблизно 50 видів піраній. Приблизно половини харчуються рослинною їжею. Решта — хижаки. Зграя за кілька хвилин може з'їсти 50-кілограмову тварину. Який різновид упіймали у Добротворі, поки що невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Піраній упіймали на вудки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі