пʼятниця, 13 вересня 2019 00:40

Під час затримання Цемаха загинув розвідник

Під час операції з вивезення зі Сніжного бойовика Володимира Цемаха загинув сержант 74-го розвідувального батальйону Олександр Колодяжний, 45 років. Його побратим 47-річний Дмитро Гержан втратив стопу лівої ноги. Цемаха 7 вересня обміняли на українських політв'язнів із Росії.

— Ми рухалися за визначеним маршрутом, але натрапили на мінне поле. Саша йшов першим. Хоча й перевіряв усе щупами, але все одно "зірвав" протипіхотну міну, — розповідає Дмитро Гержан. — Я побіг, щоб допомогти йому, і сам підірвався. Одразу після поранення був при тямі — пам'ятаю навіть, як побачив свою відірвану стопу. Мене евакуювали в Курахове, Сашу — теж. Він був важкий, але якийсь час притомний.

Володимир Цемах — громадянин України, воював на Донбасі керівником зенітного підрозділу окупаційних військ. Був причетний до збиття літака боїнг у липні 2014 року. Його вивезли з-під носа бойовиків ДНР українські спецслужби 27 червня.

Російський президент Володимир Путін погодився віддати українських політв'язнів, тільки якщо у списках буде терорист.

Зараз ви читаєте новину «Під час затримання Цемаха загинув розвідник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі