пʼятниця, 03 вересня 2010 00:38

Перший сніг випаде у жовтні

Народний синоптик, лучанин Володимир Лис, 59 років, передбачає, що осінь в Україні буде прохолодною і дощовою. Перший сніг випаде у середині жовтня. З його слів, 3–6 вересня буде тепло. Потім похолодає, дощитиме. Бабине літо триватиме з 18 по 28 вересня. Протягом тижня погода погіршає, але з 4 жовтня і до середини місяця потепліє. Перший сніг випаде у середині жовтня. У 20-х числах Володимир Лис прогнозує потепління.

Листопад буде, напевне, прохолодним і дощовим. Сніг випаде 8–10 листопада. Але третя декада буде плюсовою, з дощем. Дуже холодною має бути друга декада грудня. Але з 20-го числа може початися потепління і температура підніметься до 0°С.

— Є версія, що погода в XI столітті та в XXI столітті збігається у першій десятилітці. Літо вже справдилося. У літописах сказано, що в 1010–1011 роках замерзли Середземне море і Ніл. Тоді зима почалася у перших числах листопада, а весна прийшла аж у середині квітня. Цього року можуть бути такі ж люті морози, — говорить Володимир Лис.

Інженер із Дніпропетровська 69-річний Валерій Некрасов складає прогнози 15 років. Каже, вони справджуються на більшій частині України. З його передбачень виходить, що осінь буде ранньою, вітряною. До 8 вересня йтимуть теплі дощі. Потім буде сухо та ясно. Дощитиме протягом 15–20 вересня. Бабине літо триватиме із 14 по 21 вересня.

До 15 жовтня будуть теплі дні та холодні ночі. З 11-го числа можливі нічні заморозки.

Дощ зі снігом падатиме із середини листопада. Зима буде довгою, холодною та сніжною, передбачає Валерій Некрасов. Весна прийде пізно — наприкінці квітня. Грудень має бути вітряний. На початку місяця буде морозяно, з ожеледдю. Багато снігу випаде 22-го числа.

Зараз ви читаєте новину «Перший сніг випаде у жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі