пʼятниця, 06 березня 2009 17:09

Перед Верховною Радою поставили пам"ятник Тарасові Шевченку

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Болгарський монумент Шевченку стоятиме в Києві ще 2 дні
Болгарський монумент Шевченку стоятиме в Києві ще 2 дні

На майдані перед Верховною Радою в середу поставили пам"ятник Тарасові Шевченку. Ініціював це народний депутат із блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Ярослав Кендзьор, 67 років.

— Я говорив із художником Ігорем Гречаником, і він розповів, що зробив такий пам"ятник на замовлення і невдовзі повезе його в столицю Болгарії Софію. Там він буде встановлений. Пошкодував, що в Україні його ніхто не побачить, — каже Кендзьор.

Депутат запропонував художникові на час "шевченківських днів" виставити пам"ятник перед парламентом. Отримав дозвіл від голови Верховної Ради Володимира Литвина. Охочі зможуть побачити скульптуру до 9 березня включно.

Ігор Гречаник зробив також пам"ятник Шевченкові, який стоїть у столиці Азербайджану Баку. Тим часом Ярослав Кендзьор збирається запропонувати Литвину встановити пам"ятник Кобзареві в самій Раді.

— У ніші, де колись стояв "вождь усіх пролетарів світу" в сесійній залі, треба поставити монумент Шевченку. Щоб дивився в очі нашим парламентарям, аби не забували про Україну, — говорить нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Перед Верховною Радою поставили пам"ятник Тарасові Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі