вівторок, 19 квітня 2011 07:30

Перед приїздом Табачника біля вокзалу докладали плитку

— Давай бігом уже кончай, бо щас міністр приїде, а ми тут ще ремонтуємо, — кричить один будівельник другому. 15 квітня вони у місті Карлівка Полтавської області виймають хрестики між укладеною плиткою перед входом до залізничного вокзалу.

За півгодини має приїхати міністр освіти та науки Дмитро Табачник. Там презентують потяг "Георгій Береговий" сполученням Полтава-Москва. Роблять це в день народження космонавта. Береговий — названий батько президента Віктора Януковича, народився неподалік у селі Федорівка. Там жив з батьками до 11 років. Потім родина переїхала у місто Єнакієве на Донеччині.

Потяг Полтава-Москва через Карлівку не ходить. Його пригнали зранку перед візитом міністра.

— Після відкриття поженуть назад, у Полтаву. На Москву відправимося завтра, — говорить провідник Ольга Коткова. Вона протирає поручні у купейному вагоні.

До 90-річчя з дня народження Георгія Берегового Південна залізниця за два місяці капітально відремонтувала вокзал у Карлівці. Його утеплили, пофарбували, поміняли покрівлю, підвели на станцію каналізацію, зробили туалети для працівників, кімнату й туалет для інвалідів, пандуси.

Прибиральниця змиває розчин із кахлів на вході, поряд ставлять підпірки і натягають синьо-жовту стрічку. Трактор спеціальними щітками прибирає багнюку перед вокзалом, бо йде дощ. З боку колій із десяток робочих змітають пісок із вкладеної напередодні тротуарної плитки.

— На першу платформу прибуває матриса, — оголошують у динамік.

Спецпотяг з одного вагона зупиняється. З нього виходить голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, 53 роки. За ним зі сходинок зістрибує Дмитро Табачник. Перед входом у вокзал міністр, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук та обласне начальство виголошують промови.

— Георгій Береговий здійснив не просто подвиг, а переміг вік. Адже у космос вирушив, коли йому було 47 з половиною років. По цей день він є найстарішим землянином, який зумів у такому віці підкорити космічний простір, — говорить Дмитро Табачник, 47 років.

Потяг має 10 вагонів — один спальний, п'ять купейних і чотири плацкартних. Плацкартні капітально відремонтували, продовжили термін служби на 15 років. Купейні і спальний — майже нові, торішнього виробництва. На столиках — чашки із зображеннями літаків, на шторах напис "Георгій Береговий".

Зараз ви читаєте новину «Перед приїздом Табачника біля вокзалу докладали плитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі