вівторок, 22 лютого 2011 03:45

Патон судиться через будівництво біля "Олімпійського"

Київський окружний адміністративний суд розглядає справу про вирубку дерев на Черепановій горі в столиці. Позивач — президент Національної академії наук Борис Патон.

178 акацій і тополь зрізали 28 січня. Там збираються побудувати електропідстанцію для стадіону "Олімпійський". Поряд стоїть багатоквартирний будинок, де прописаний Борис Патон. Академік вважає, що влада міста порушила його право користуватися природними ресурсами. Вимагає заборонити будівництво електропідстанції.

Минулого четверга відбулося перше засідання у справі. Позов розглядає суддя Євгеній Аблов. Відповідач — Головне управління екології та природних ресурсів міської адміністрації. Воно видало ордер на вирубку дерев. Його представник не з'явився. Не прийшов і Борис Патон. Замість себе прислав юриста Сергія Дзюбенка. Він пояснює відсутність академіка поважним віком — Борису Євгеновичу 92 роки.

— Якщо суд призупинить будівництво електропідстанції, може виникнути відхилення від графіку реконструкції комплексу. Це загрожує підготовці України до Євро-2012, — заявляє в судовій залі представник дирекції стадіону "Олімпійський" Сергій Панченко. — Без нової електропідстанції реконструйованому комплексу не вистачить потужності існуючих ліній енергозабезпечення. Перенесення і підготовка будмайданчика на інше місце вимагає забагато часу.

Сергій Дзюбенко вважає, що будівництво електропідстанції на схилі Черепанової гори створює небезпеку для місцевих жителів. Схил зсувонебезпечний. Коріння дерев утримувало поверхневий шар ґрунту. Важка капітальна споруда може спричинити обвал біля житлової багатоповерхівки на вул. Анрі Барбюса, 5-В.

Перше засідання тривало близько півгодини. Наступне призначене на 3 березня.

Зараз ви читаєте новину «Патон судиться через будівництво біля "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі