вівторок, 24 липня 2007 07:04

Від урагану постраждало десятеро селян

У ніч на понеділок над Шацьким, Любомльським, Ковельським, Турійським, Рожищенським і Ківерцівським районами Волині пронісся потужний ураган. Вітер зі швидкістю 35–40 м/с повалив сотні дерев на трасі Ковель—Луцьк і пошкодив дахи понад 300 будівель.

Ураган насунув на Волинь із сусідньої Білорусі близько опівночі. На березі курортного озера Світязь пошкодив бази відпочинку і пансіонати. Спецмашини МНС уночі виїздили до республіканського санаторію "Лісова пісня", щоб дизельним генератором підтримати струм в електромережі. Потому гроза із градом повалила придорожні дерева на автотрасах біля Ковеля. У райцентрі Турійськ ураган зруйнував півсотні житлових будинків і зірвав дахи з двох шкіл. На околиці селища зламані гілляки травмували десятеро людей, які вдосвіта поспішали на роботу.

— За попередньою інформацією, ніхто серйозно не постраждав. Потерпілі відбулися синцями й подряпинами, — каже прес-секретар обласного МНС Володимир Нестеров.

До шостої ранку рятувальники разом із дорожньою службою розчистили від дерев трасу Луцьк—Ягодин. Тому рух до українсько-польської митниці не припинявся. У понеділок по обіді електрики "Волиньобленерго" відновили подачу струму в понад 40 сіл.

Білоруський ураган затих над Ківерцівським районом, пролетівши майже 200 км. Нині спеціальна комісія підраховує збитки, які можуть сягнути 5–8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Від урагану постраждало десятеро селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі