вівторок, 10 вересня 2013 07:15

Оперна співачка обізвала українців бидлом

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  Артистка Національної опери Катерина Абдулліна веде доньку-першокласницю на свято першого дзвоника до столичної гімназії з російською мовою викладання. Мати переконана, що тамтешні вчителі й учні освіченіші за вихованців і викладачів україномовних шкіл
Артистка Національної опери Катерина Абдулліна веде доньку-першокласницю на свято першого дзвоника до столичної гімназії з російською мовою викладання. Мати переконана, що тамтешні вчителі й учні освіченіші за вихованців і викладачів україномовних шкіл

"Контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ", — написала солістка Національної опери 36-річна Катерина Абдулліна у соціальній мережі "Фейсбук". Обговорювала тему української мови з російським письменником Захаром Прилєпіним і київським публіцистом Юхимом Гофманом. Донька співачки навчається у гімназії, де викладають російською.

— Інтернет швидко облетіла новина про те, що наша співачка обізвала україномовних "бидлом", — каже 64-річний Василь Туркевич, завідувач інформаційно-видавничої частини оперного театру. — Керівництво терміново провело збори, це питання стояло дуже гостро. Багато акторів заявили, що не співатимуть з Абдулліною на одній сцені. Вони хочуть зберегти своє обличчя. Думаю, з часом конфлікт стихне. Коли дитя плює в кашу, то його не виганяють із дитячого садка. У нас здоровий організм театру, впораємося і без рішучих дій. А Катерина поставила на своїй кар'єрі хрест. Недооцінила, що може говорити і чого не може. Хоча з парламентської трибуни звучать значно гірші та брутальніші заяви. Що тоді взяти зі співачки такого рівня? Вона — посередня виконавиця, без власного репертуару, в театрі має дві-три партії.

Керівництво театру не має підстав звільнювати співачку — та не порушила умов трудового договору. Попросили Абдулліну написати заяву за власним бажанням. Вона відмовилася.

— Этот коммент сфабрикован, это — подстава. Я не делала таких высказываний. Могу только сказать, что если написано от моего имени и апеллируют моим именем, то я должна извиниться и я извиняюсь перед теми, кто обиделся, — каже Катерина Абдулліна.

Вона — одна із 70 солісток Національної опери, учениця Євгенії Мірошниченко.

— У Катерини непоганий голос, вона навчалася в Італії, — говорить колега Микола Шуляк, 41 рік.

— Це просто абсурдний піарний хід. Або у неї якесь затемнення, — вважає директор театру Петро Чуприна, 65 років.

На своєму сайті Абдулліна називає себе "однією з найяскравіших зірок української оперної сцени з видатним драматичним колоратурним сопрано". Живе в Солом'янському районі столиці з російським бізнесменом. Виховують доньку співачки від першого шлюбу.

Катерина Абдулліна народилася у Києві. Закінчила столичну консерваторію. В Національній опері працює з 1998 року.

Зараз ви читаєте новину «Оперна співачка обізвала українців бидлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

429

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі