вівторок, 08 жовтня 2019 00:25

Окупанти зводять пропускні пункти з Кримом

Місяць реконструюють контрольно-пропускні пункти "Каланчак" і "Чонгар" на адміністративній межі з окупованим Кримом. До 15 листопада планують створити режимні зони. До 20 грудня — збудувати сервісні центри, автовокзали й центри надання адміністративних послуг.

Загальна вартість проекту — 170 млн грн.

— По факту — будують кордон, — каже Ізет Гданов, 36 років, колишній заступник постійного представника президента в Автономній республіці Крим. — Ще збіг обставин — окупанти на захопленій території активно готують русло Північнокримського каналу, напевно для запуску навесні. Приводять у робочий стан залізничне полотно на окупованій частині — хочуть запустити поїзди.

У Кабінеті Міністрів стверджують, що не відновлюватимуть траспортне сполучення.

— У новітніх контрольно-пропускних пунктах з'явиться центр надання адміністративних послуг, автостанція і будівля для відпочинку водіїв, — говорить прем'єр-міністр Олексій Гончарук, 35 років.

Після анексії Криму Росією 2014-го між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично — справжній кордон.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зводять пропускні пункти з Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі