вівторок, 14 листопада 2017 00:40

Охорона Віктора Медведчука побила журналістів

Охорона лідера проросійської громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука побила журналіста Михайла Ткача, 28 років. Він знімав приліт Медведчука у ВІП-термінал аеропорту "Київ" 7 листопада.

Віктор Медведчук — кум російського президента Володимира Путіна. Представляє Україну в Тристоронній контактній групі в Мінську. Періодично літає власним літаком до Москви. Попри те, що Україна запровадила заборону на пряме авіаційне сполучення з РФ.

— Як тільки літак заходить на посадку, охорона починає перешкоджати зйомці, — говорить Михайло Ткач. — Аби уникнути фізичного протистояння, знімальна група рухається в бік терміналу. Але мікроавтобус блокує авто знімальної групи. Охоронці не дають можливості навіть підняти камеру. Били ліктями, штовхали, робили підніжки. В оператора двічі вибили камеру з рук. Підійшли поліцейські, але відреагували дивно: запропонували звернутися до охорони ВІП-терміналу та відмовлялися перевірити документи людей у масках. Не реагували на перешкоджання журналістській діяльності.

Коли кортеж Медведчука покинув аеропорт, охоронці сіли в автомобілі й поїхали.

Поліція порушила кримінальну справу за перешкоджання журналістській діяльності. Віктор Медведчук теж написав заяву на кореспондентів. Звинувачує їх у розголошенні конфіденційної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Охорона Віктора Медведчука побила журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі